Abádszalók

Átúszás Információk

Hogyan nevezzek?

A Tisza-tó Átúszásra előzetesen online lehet nevezni. A Tisza-tó Átevezés és Átúszás közös rendezvény, ugyanakkor a két eseményre külön nevezést kell leadni.

Nevezés

A Tisza-tó Átúszás időpontja

2023. augusztus 12. szombat 9.00 — 14.00 között (Rajtidő: 9.00-11.00 között)
Esőnap: 2023. augusztus 19.

Amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálat 2023. augusztus 10. 13:00 órás hivatalos előrejelzése alapján az időjárási körülmények alkalmatlanok az esemény lebonyolítására, a szervezők az esőnapra teszik át az eseményt.

A versenyt érintő aktuális információkat (időjárás, közlekedés, esetleges halasztás stb.) a Szervezők a tiszatoatevezes.hu oldalon megjelentetett hivatalos közleményekben teszik közzé. Kérjük ezen közlemények nyomon követését.

Útvonal

Abádszalók — Abádi-öböl (3,6 km)

Nevezési díj

Online:

Helyszínen:

Nevezési határidők

Kedvezményes előnevezés 2023. július 14. 23.59-ig! A nevezők pólót és érmet kapnak a táv teljesítésekor.

Végső nevezési határidő: 2023. augusztus 9. 23.59-ig! A nevezők érmet kapnak a táv teljesítésekor.

Nevezés

Helyszíni nevezésre korlátozott számban, az esemény napján van lehetőség 7:00 és 10:30 között!

Rajtszám átvétel a helyszínen (online nevezettek számára)

A rendezvény napján: 7:00 – 11:00 között

Rajt idő

9:00 – 11:00 óra között

Időmérés

A rajt és célvonal között minden átúszó idejét elektronikusan mérik a szervezők az EVOChip időmérő rendszerét használva, végtagon viselt chippel. A verseny alatt a rajt, forduló és célidő kerül rögzítésre.

Díjazás

 1. Online emléklap – Az esemény honlapján, a rajtszám alapján minden induló elérheti saját, egyedi névre szóló emléklapját. Az emléklap azonnal megosztható, letölthető.

 2. Befutó érem – A távot teljesítők befutó érmet kapnak.

 3. Díjazás – Az egyes kategóriákban az 1-3 helyezett kerül díjazásra.

Korcsoportok és kategóriák

A korcsoport besorolásnál a rendszer a rendezvény napján érvényes életkort fogja figyelembe venni. A legfiatalabb korcsoportnál ezt kérjük figyelembe venni. A 2013. augusztus 13. és később születettek nevezését a rendszer nem fogja befogadni. A Tisza-tó Átúszáson mindenki csak a saját korcsoportjában nevezhet. A korcsoport besorolást a nevezőrendszer automatikusan elvégzi.

Kategóriák

 1. 10-14 év
  • Kizárólag a Magyar Úszó Szövetség adatbázisában szereplő, MÚSZ tagszervezetek igazolt versenyzői, szülői felelősségvállalási nyilatkozattal – lsd. mellékletben. A nevezés során a MÚSZ kód megadása kötelező, ezt a versenybíróság ellenőrizni fogja. Ennek hiányában vagy érvénytelensége esetén a nevezés törlésre kerül. A szülői felelősségvállalási nyilatkozatot a regisztrációnál törvényes képviselő vagy meghatalmazással bíró edző kíséretében kell leadni. Ennek hiányában a résztvevők nem kapnak rajtszámot.
 2. 15-18 év
  • Szülői felelősségvállalási nyilatkozattal. A nyilatkozatot a regisztrációnál törvényes képviselő vagy meghatalmazással bíró edző kíséretében kell leadni. Ennek hiányában a résztvevők nem kapnak rajtszámot. A 18. életévét már betöltött résztvevőknek nyilatkozat nem szükséges.
 3. 19-24 év
 4. 25-29 év
 5. 30-34 év
 6. 35-39 év
 7. 40-44 év
 8. 45-49 év
 9. 50-54 év
 10. 55-59 év
 11. 60-64 év
 12. 65-69 év
 13. 70-74 év
 14. 75+

+ Nevezési információk

A Tisza-tó Átúszásra online nevezést a www.tiszato2023.hu oldalon lehet leadni.

A szervezők az úszó eseményre 1000 nevezést fogadnak el. A létszám elérésekor a nevezést lezárjuk.

 1. július 14. (péntek) után a leadott nevezéseket módosítani, a nevezést törölni nem lehet, onnantól a nevezés érvényes, befejezett nevezésnek minősül.

Nevezés menete:
Kérjük, hogy a nevezési felületen megadott instrukciókat kövesse mindenki!

 • Egyéni adatok megadásával regisztráció a nevezési rendszerben
 • A rendszer automatikusan visszaigazolja a nevezést
 • A nevezési díj befizetésével válik érvényessé, véglegessé a nevezés, melyről a rendszer elfogadó emailt küld a megadott emailcímre. A regisztrációnál a visszaigazoló emailt kérjük bemutatni.

Online fizetési rendszer:

 • A nevezési díjat bankkártyával a nevezési felületen kell kiegyenlíteni. A fizetés a barion online fizetési rendszerén keresztül történik. A nevezési díj összege az esemény napjáig csak zárolásra kerül a bankszámlán, a rendszer az összeget a rendezvény napján emeli le a számláról.
 • Az esemény elhalasztása/elmaradása esetén a befizetett összeg az eseményt követő kedden, 12:00 óra után kerül feloldásra a versenyző bankszámláján.
 • Amennyiben a rendezvényt esőnapra kell halasztani, a nevezést meg kell ismételni.

A nevezési díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 • A nevezési díjak tartalmazzák a törvényes előírásoknak megfelelő ÁFÁ-t
 • Egyedi Tisza-tó Átevezés és Átúszás pólót a 2023. július 14., péntek 23:59-ig nevezettek (fizetett) részére
 • Egyedi, névre szóló, letölthető online emléklapot
 • A táv teljesítőinek befutóérmet
 • Vízirendészet és vízimentő szolgálat által biztosított vízi útvonalat
 • Orvosi szolgálatot
 • Időmérést
 • Kategória helyezettek díjazását
 • Az átúszással összefüggő szervezési és lebonyolítási feladatokat

+ Rajtszámátvétel

Rajtszám átvételére a nevezési rendszer által megküldött Nevezési visszaigazolás ellenében van lehetőség a rendezvény napján reggel 8:00-tól 11:00-ig.

+ Rajt és szintidő

Rajtolni 9:00 – 11:00 óra között lehetséges.

A Tisza-tó Átúszás szintideje 2,5 óra, ezért kérjük, hogy mindenki legkésőbb 11.00 órakor rajtoljon. Az úszófolyosót 14.00 óráig el kell hagyni! Az esemény közös rendezvény a Tisza-tó Átevezéssel. Kérjük, hogy aki mindkét eseményen elindul, vegye figyelembe a két táv megtételéhez szükséges időt.

+ Megközelítés, belépés a strand területére

Helyszín
Abádszalóki Tisza-tó strand
5241 Abádszalók, Strand út 3.

Térkép

Az Abádszalóki Strandra belépődíjat kell fizetni, azonban a nevezési visszaigazolás bemutatásával a belépés ingyenes a rendezvénynapon 8:00 – 12:00 óra között.

Parkolás: A Tisza-tó Strand előtt fizető parkoló van. A nagyobb méretű hajókat szállítóknak korlátozott számban lehetősége van a bejárattól 50 méterre található kijelölt parkolóban ingyenesen parkolni. A parkolóba való behajtás feltétele a nevezési visszaigazolás bemutatása. A parkoló kapacitása korlátozott, betelése után kérjük, hogy vagy a strand fizető parkolójában, vagy a faluban parkolják le a gépjárművet.

+ Ruhatár

A rendezvényen ruhatárt lehet igénybe venni a Tisza-tó Átúszás napján 8:00 és 17:00 óra között. A ruhatár használatának feltétele a befejezett nevezés és a nevezés során átvett karszalag felmutatása.

A ruhatárban személyenként 1db 30l-es műanyagzsákot lehet leadni, melyet a szervezők biztosítanak. A zsákot a ruhatáros átvételkor lezárja, majd az Átúszás teljesítése után a karszalag alapján a lezárt zsák átvehető.

A ruhatár őrzött, ugyanakkor a zsákban elhelyezett értékekért a Szervezők felelősséget nem vállalnak. Javasoljuk, hogy a ruhatárba csak az Átúszásra készüléshez legszükségesebb ruhákat adják le, törékeny, értékes tárgyak elhelyezését kerüljék.

A csomag átvehető az esemény napján 17:00 óráig, kizárólag a karszalag bemutatásával. Az át nem vett csomagokért a Szervező további felelősséget nem tud vállalni.

+ A helyszínre érkezés és az elrajtolás közötti teendőim

1. Parkolás

 • Leparkolom az autóm
 • A pénztárban bemutatom a nevezési visszaigazolást
 • Gyalog besétálok a rendezvényterületre

2. Regisztráció, rajtszámátvétel

 • Az e-mailen kapott Nevezési visszaigazolás leadása után felveszem az időmérő chipet és a rajtszámot. A chip elvesztése esetén annak pótlására 3000,- forint pótdíjat kell fizetni.

3. Rajt

 • A kijelölt rajtterületre való belépéskor a szervezők ellenőrzik a rajtszámot és az időmérő chip meglétét
 • Ha minden formalitásnak eleget tettem és készen állok, a rajtkapun átfutva a lehető leggyorsabban elrajtolok.

+ Mi vár rám a vízen?

1. Rajt

 • Rajtolni 9:00-11:00 között lehet. A megadott rajtidő intervallumot figyelembe véve tetszőlegesen eldönthetem, hogy mikor szeretnék elrajtolni. A parton felállított vízre szálló terület kapuja 11:00-kor bezár, azt követően az elrajtolás nem megengedett. Az Átúszást legkésőbb 14:00 óráig be kell fejeznem, ekkor a Vízirendészet kiüríti az átúszó-folyosót.
 • A rajtterületen átsétálva megkezdődik az időmérés, tehát hivatalosan is megkezdtem a táv teljesítését. A partot elhagyva a két rajtbója között elhaladva rátérek az úszófolyosóra. Az irányt a pályát kijelölő bóják határozzák meg.

2. Átúszás

 • A haladási irány az óramutató járásával ellentétes, a bóják mindig a bal vállam felől kell legyenek.
 • Az átúszás résztvevőit mentőmotorosok és a vízi rendészet hajói is folyamatosan felügyelik, szükség esetén bátran kérjünk segítséget tőlük.
 • A fordító bójánál áthaladok, hogy áthaladást követően bal kéz felé tudjak fordulni.
 • Abádszalók felé visszafordulva folytatom az úszást a kibójázott pályán
 • A Tisza-tó Átúszás szintideje 2,5 óra, az úszófolyosót legkésőbb 14:00 óráig el kell hagyni.

FONTOS!
A Tisza-tó Átevezés és Átúszás ideje alatt az Abádszalóki-öbölben hajózási zárlatot rendelt el az illetékes hajózási hatóság. Környező kikötői forgalomra nem kell számítani, ellenben kérjük a résztvevők fokozott figyelmét, hogy a rendezvénybiztosításban részt vevő hajókkal szemben tartsák be a hajózási szabályzat rendelkezései szerint az elsőbbségadási kötelezettségüket, hiszen azok bármikor keresztezhetik az evező folyosót.

3. Befutó

 • A partra érve a célkapun áthaladva befejeződik az időmérés. A célterületet minél előbb elhagyom, hogy helyet adjak a többi célba érkezőnek.
Az MKKSZ
hivatalos
szállítója
A MÚSZ
hivatalos
szállítója