Abádszalók

1. sz. Közlemény – Az időmérésről és a pályáról

ÁTEVEZÉS

A Tisza-tó Átevezésen kézi időmérő rendszer üzemel. A regisztrációnál a hajóegység rajtszámával együtt a két darab öntapadós chipet adunk át. A regisztráció során kapott rajtszámot a hajó (deszka) elejére kell felragasztani.

Rajt

Elrajtolni csak és kizárólag a vízreszálló öbölben lehet, ahol a rajtbíró indítja az időmérést.

Forduló

Az 1. sz. Öblítőcsatorna előtt még az Abádszalóki-öbölben lehorgonyzott fordítóhajót kell megkerülni.

Cél

A visszaúton a vizuális cél az Abádszalóki Strand csúszdája. A célba érkezéshez át kell haladni a vízparttól 50-60 méterre kihelyezett két strandzászló között, ahol szintén bírók jegyzik az áthaladók rajtszámát.
Kérjük, hogy a fordulóban és a célnál segítsétek a bírókat, mondjátok be a rajtszámot, győződjetek meg róla, hogy regisztrálta az áthaladásotokat.

ÁTÚSZÁS

Az átúszás pályája az Abádszalóki Strand és a szemben található sziget között kibójázott, valamint horgonyzott hajókkal kijelölt úszófolyosó. A rajt és a cél a strandon felállított két strandzászló között van.
A rajtszámátvételkor minden úszó időmérő chipet és rajtszámot kap. Az időmérés a kapun való áthaladáskor indul és az átúszás teljesítése után a kapun való áthaladáskor fejeződik be.
A fordulóbírók a rajtszám alapján regisztrálják a fordulóban a versenyzőket.
Kérjük, hogy a fordulóban segítsétek a bírókat, mondjátok be a rajtszámot, győződjetek meg róla, hogy regisztrálta az áthaladásotokat.

Az MKKSZ
hivatalos
szállítója
A MÚSZ
hivatalos
szállítója